Tinghus+Kirke= 2015

Hei alle vakre mennesker <3 

I dag tenkte vi å fortelle litt om prosessen det var å gifte seg i 2015. Det var helt klart vår vakreste dag hittil i livet! Og det morsomme var at vi feiret 1 års bryllupsdag inne i huset på Mogreina, for de som fulgte med på det. Den dagen jobbet vi på spreng for å få ferdig soverommet inne i huset og vi hadde en kort feiring sammen med de andre deltakerne. I år håper jeg vi kan nyte dagen og ta ekstra godt vare på hverandre, vi kommer nok aldri til å glemme 1års bryllupsdagen våres med filmkamera, folk og oppussing. Dette året, på vår 2års bryllupsdag vil det kun være en måned igjen til fødsel!

Snakk om å få to spennende år på rad.

#Gravid #familie #baby 

Da vi giftet oss hadde vi lenge planlagt hvordan vi ville ha det, til hver minste detalj. Det var ikke noe som skulle være glemt eller ikke tenkt over. Vi planla bryllupet ett helt år i forkant, og siden vi giftet oss før loven om at likekjønnede fikk gyldig ekteskap i kirken måtte vi først på tinghuset for deretter å få forbønn i kirken. 

#Bryllup #pynt #bord
Tinghuset var stedet vi aller først måtte innom, her ville vi bli gift på papiret. En veldig kort og upersonlig seremoni med forloverne våres tilstede og det ga ikke noe spesiell følelse av å bli  rette ektefolk. Men vi måtte gjøre det sånn. 
Vi ville ikke la oss vente med å gifte oss, fordi det skulle bestemmes om vi fikk lov eller ikke til å gifte oss i kirken. Vi skulle gifte oss i kirken, vi var da ikke noe dårligere mennesker fordi vi er likekjønnet forelsket? - Nei, tvert i mot. Noen må tråkke veien og vise at vi alle er like mye verdt.

 

#Tinghus #gift 

Så vi starter ringerunden med å finne en prest og ei kirke som faktisk ønsker å gi oss muligheten til å gifte oss i kirken, etter noen runder med nei, fikk vi endelig ja. Det skulle ikke være enkelt, noe det burde være. Og det endte opp med en prest fra Nord-Odal kommune og kirken i Sør-Odal (Der vi har vokst opp).

I dag er det enklere da kirken har åpnet opp for likekjønnet ekteskap.

Endelig skulle vi få følelsen av å gifte oss i kirken vi også, gi dagen skikkelig mening slik som mange andre vi kjenner har gjort det. Solen skinte så vakkert den sene septemberdagen, og sommerfuglene i magen var godt tilstede. #Oppstad #Kirke #Bryllup #forbønn #Forlovere #Fotograf Martine Aasvangen

 

Vi valgte å gå opp kirkegulvet sammen, med en felles bukett formet som ett hjerte, ett symbol på vår kjærlighet til hverandre med sangen "how long will I love you" av Ellie Goulding i bakgrunnen. 

En forbønn formet av presten som passet oss perfekt ble lest opp og vi hadde en nydelig seremoni inne i kirken. Og vi er så Takknemlig for alle som kom den dagen! 


#Bryllup #Foto #
 

Og når vi da var ferdig i kirken kunne festen snart sparkes i gang! Der hver eneste detalj i lokalet var planlagt og vi hadde pyntet flere dager i forveien. Sammen med tidenes toastmaster, en profesjonell type fra Bergen ble kvelden vellykket. (Toastmaster i Bergen) 

#Toastmaster #koner #datter 

Det er noe spesielt ved å gifte seg, noe eget som sier at dette vil en huske så lenge man lever. Og det vil vi nok. 

Klem Linn og Tina 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linnogtina

Linnogtina

27, Nes i Akershus

Linn og Tina fra HUSET. I tiden etter, livet nå og hvem vi er :)

Kategorier

Arkiv

hits